Exkurze do partnerských závodů v Rakousku, 19. 11. 2015

Exkurze do partnerských závodů v RakouskuAdventage Austria.jpg

Dne 19. Listopadu 2015 navštívila pracovní skupina vedená ředitelem školy po předchozích jednáních s Rakouským velvyslanectvím – jeho obchodním oddělením - o dlouhodobé spolupráci v oblasti odborného výcviku   partnerské závody na území Rakouska.

Navštivili jsme mateřský závod společnosti Pollmann Austria GmbH v Rakoukém Karlsteinu a Waidhofenu. Zentrála v Karlsteinu má již dlouholetou tradici – nachází se zde již 125 let.  Je to výzkumné a vývojové centrum pro ostatní filiálky firmy. Hlavní produkce firmy je zaměřena na výrobu komponentů pro automobilový průmysl. Společnost má vlastní vývojářskou a konstrukční činnost, zabývá se konstrukcí  prototypů, automatizací výroby, stavbou nástrojů pro obrábění, srojní technologií, obráběním, svařováním letováním či montáží ucelených dílů. Vysoká pozornost je věnována kvalitě výroby dle norem ISO 9001, ISO/TS 16949 . Solečnost má prudce se rozvíjející pobočku v Jindřichově Hradc (od roku 1991), kde v současné době je zaměstnáno na 480 zaměstnanců.

IMAG2059.jpg

 

Následně jsme navštívili centrálu firmy Rudolf Koller GmbH v rakouském Vitisu. Firma vyrábí velké množství sortimentu pro potřeby  sanitární, stavby , domácnosti.

R.Koller foto_vitis.jpg


Foto:

 

 

IMAG2057.jpg    IMAG2061.jpg    IMAG2068.jpg

Mgr. Karel Chalupa
ředitel školy

Vytisknout