Informace k 1. kolu přijímacího řízení pro školní rok 2019 - 2020

Ředitel školy vyhlašuje přijímací řízení bez přijímací zkoušky do 1. ročníků tříletých učebních oborů
pro školní rok 2019 - 2020

  A) Přijímací řízení se koná pro následující obory deního studia:
  • Kuchař - číšník  (65-51-H/01)
    + možnost zkrácené formy studia v trvání jednoho roku  (pozn.*)

  • Prodavač  (66-51-H/01) 
    + možnost zkrácené formy studia v trvání jednoho roku (pozn.*)

  • Elektrikář - silnoproud (26-51-H/02) 
    + možnost zkrácené formy studia v trvání jednoho roku pro absolventy příbuzných oborů (pozn.*)

  • Zedník (36-67-H/01) - obor podpořen stipendiem (viz sekce Granty a příspěvky Jihočeského kraje..)
    + možnost zkrácené formy studia v trvání jednoho roku (pozn.*)

  • Klempíř  (23-55-H/01) - obor podpořen stipendiem (viz sekce Granty a příspěvky Jihočeského kraje..)
    + možnost zkrácené formy studia v trvání jednoho roku (pozn.*)

  • Nástrojař (pdf, 159 kB)  (23-52-H/01)

      - obor podpořen stipendiem + možnost zkrácené formy studia v trvání jednoho roku (pozn.*).
    Pro obor nástrojař vybudováno v roce 2014 v rámci projektu "Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji", registrační číslo:  CZ.1.07/1.1.00/44.0007 výukové průmyslové obráběcí centrum EMCO MAIER.
    ---------------------------------------------------------------------------------
  • Pozn.*  : Zkrácená forma studia je určena pro absolventy čtyřletého středního vzdělávání úspěšně zakončeného maturitní zkouškou nebo pro uchazeče, kteří získali střední vzdělání s výučním listem v jiném oboru vzdělání.


  B) Přijímací řízení pro zkrácenou formu studia bez přijímací zkoušky pro níže uvedené učební obory

Určeno pro absolventy čtyřletého středního vzdělávání úspěšně zakončeného maturitní zkouškou nebo pro uchazeče, kteří získali střední vzdělání s výučním listem v jiném oboru vzdělání.
Zkrácená forma studia bude realizována v případě neobsazené kapacity míst v rámci denního studia na uvedených oborech.

untitled.jpg  Pro školní rok 2019 – 2020 se zkrácená forma studia vztahuje na tyto tříleté učební obory:

obor: Prodavač: (66-51-H/01) - délka zkrácené formy studia 1 rok 
obor: Kuchař – číšník: ( kód oboru: 65-51-H/01) - délka zkrácené formy studia 1 rok
obor: Zedník: ( kód oboru: 36-67-H/01) - délka zkrácené formy studia 1 rok
obor: Klempíř : (36-67-H/01) - délka zkrácené formy studia 1 rok
obor: Elektrikář - silnoproud: (26-51-H/02) - délka zkrácené formy studia min.1 rok pro absolventy příbuzných oborů.
obor: Nástrojař: (23-52-H/01) - délka zkrácené formy studia 1 rok

untitled.jpg Uchazeč/ka odevzdá řediteli střední školy přihlášku pro první kolo přijímacího řízení nejpozději
do 1. března 2019 na adresu: SOŠ a SOU J. Hradec, Jáchymova 478, 377 43 Jindřichův Hradec.

Tiskopis přihlášky:






Součástí přihlášky ke studiu jsou následující doklady (uchazeč/ka  doloží dle potřeby)
  1. vysvědčení z posledních 2 ročníků, ve kterých uchazeč splnil nebo plní povinnou školní docházku, nebo z odpovídajících ročníků základní školy i po splnění povinné školní docházky,
  2. vysvědčení z posledních 2 ročníků, ve kterých uchazeč ukončil nebo ukončí základní vzdělávání, pokud uchazeč získal nebo získá základní vzdělání před splněním povinné školní docházky,
  3. vysvědčení z šestého a sedmého ročníku základní školy, popřípadě ze čtvrtého a pátého ročníku základní školy, pokud se uchazeč hlásí do prvního ročníku nižšího stupně šestiletého gymnázia, popřípadě osmiletého gymnázia,
  4. klady o získání středního vzdělání s výučním listem, pokud se uchazeč hlásí do nástavbového studia,
  5. lékařský posudek o zdravotní způsobilosti ke vzdělávání, pokud je podle nařízení vlády o soustavě oborů vzdělání předpokladem přijetí uchazeče ke vzdělávání splnění podmínek zdravotní způsobilosti uchazeče pro příslušný obor vzdělání
    https://dokumenty.cermat.cz/Sdilene%20dokumenty/PŘIJÍMACÍ%20ŘÍZENÍ/Jednotná%20zkouška%202017/Narizeni-vlady_211_2010_SOV.pdf),
  6. doporučení školského poradenského zařízení obsahující podpůrná opatření pro nezbytné úpravy přijímacího řízení, jde-li o uchazeče se speciálními vzdělávacími potřebami. ( O uzpůsobení podmínek konání jednotné zkoušky na základě doporučení školského poradenského zařízení pojednává vyhláška 353/2016 Sb., o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání a Informace k aplikaci podpůrných opatření při přijímacím řízení ve středních školách, které byly vydány Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Prováděcím předpisem k uplatnění podpůrných opatření je pak vyhláška č. 27/2016 Sb., o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami).
  7. doklad o splnění povinné školní docházky, jde-li o uchazeče, který ukončil nebo ukončí povinnou školní docházku v zahraniční škole, vydaný zahraniční školou,
  8. osvědčení o uznání rovnocennosti zahraničního vysvědčení vydaného zahraniční školou nebo rozhodnutí o uznání platnosti zahraničního vysvědčení v případě, že se pro přijetí vyžaduje získání příslušného stupně vzdělání, a to nejpozději poslední pracovní den před zahájením vzdělávání.
Blíže nespecifikovaný obrázek

Termín přijímacího řízení:  23. dubna 2019, od 8.00 hod. v budově školy na adrese: Miřiovského 678, Jindřichův Hradec, 1. patro.

Blíže nespecifikovaný obrázek
Bodové hodnocení výsledků ze základní školy:

Blíže nespecifikovaný obrázek
Počty přijímaných žáků na učební obory:

Blíže nespecifikovaný obrázek
Termín pro podání zápisového lístku

Na uplatnění (doručení škole) zápisového lístku má uchazeč 10 pracovních dnů, ode dne, kdy byl výsledek přijímacího řízení oznámen zveřejněním seznamu přijatých uchazečů (§ 60g odst. 6 školského zákona). V případě, že uchazeč zápisový lístek neodevzdá ve stanovené lhůtě, zanikají posledním dnem lhůty právní účinky rozhodnutí o přijetí tohoto uchazeče ke vzdělávání v dané střední škole. I v případě přijetí uchazeče do 1. ročníku denní formy vzdělávání v průběhu školního roku se neuplatněním zápisového lístku ruší právní účinky rozhodnutí o přijetí. Zápisový lístek musí být podepsán nezletilým uchazečem i jeho zákonným zástupcem, nebo zletilým uchazečem.

V případě, že byl uchazeč přijat ve více SŠ v 1. kole, musí důkladně zvážit, ve které škole zápisový lístek uplatní, neboť jej může uplatnit jen jednou.

Zpětvzetí zápisového lístku

Zpětvzetí zápisového lístku není možné, s výjimkou případů, kdy uchazeč bere zápisový lístek zpátky pro uplatnění ve škole, kde bylo jeho odvolání úspěšné, nebo pokud má záměr ho uplatnit ve škole, kde byl přijat na obor bez talentové zkoušky, za předpokladu, že zápisový lístek uplatnil při přijetí do oboru s talentovou zkouškou (§ 60g odst. 7 školského zákona). Dokladem pro vydání zápisového lístku střední školou je rozhodnutí o přijetí na základě odvolání nebo potvrzení školy o přijetí na obor středního vzdělání bez talentové zkoušky.

Ztráta zápisového lístku

Při ztrátě zápisového lístku může uchazeč požádat o vydání náhradního zápisového lístku. Součástí této žádosti je čestné prohlášení zletilého uchazeče nebo zákonného zástupce nezletilého uchazeče, že původní zápisový lístek neuplatnil ani neuplatní ve SŠ; součástí čestného prohlášení zákonného zástupce nezletilého uchazeče je podpis uchazeče (viz § 17 vyhlášky).

Na tiskopisu zápisového lístku se nově uvádí školní rok, ve kterém se má uchazeč stát žákem SŠ (pro něj je vydáván). Tím je dána platnost zápisového lístku na příslušný školní rok (neuplatněný zápisový lístek nemůže uchazeč použít pro přijetí ke vzdělávání pro další školní roky).


Mgr. Karel Chalupa
ředitel školy

Vytisknout